NIKO PROJEKT

PROJEKTIRANJE IN RAČUNALNIŠTVO

Slide 1

Prijava

NIKO PROJEKT

Kjer se vaše vizije uresničijo...

O nas

V našem podjetju se osredotočamo na dve področji - računalništvo in projektiranje. Pripravljamo projektne dokumentacije za stanovanjske in kmetijske objekte in izvajamo širok spekter računalniških storitev.

Zdravko Koren

ZASEBNOST

Informacija o piškotkih

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

VEČ INFORMACIJ:
- informacije o piškotkih

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.
Odločitev lahko prekličete.

Programiranje

PROGRAMIRANJEIzdelujemo programske module z VBA for Application za Excel in Access in aplikacije z Microsoft Access.

Vsak zahtevnejši uporabnik Excela se je srečal z zahtevo, ko je bilo potrebno iz več samostojnih tabel združiti podatke v novo tabelo po določenih kriterijih. Ko ste iskali podatke po tabelah, so vam delali težavo nestrukturirani zapisi npr. enkrat ste napisali celo ime dobavitelja, drugič pa samo njegovo kratko ime. Hitro ste ugotovili, da vam bo to delo vzelo več časa kot ste predvideli. Zadeva se še poslabša, če podatke v tabele vnaša več ljudi. Zato je ta opravila smiselno narediti v Accessu.

Access skrbi, da se podatki ne podvajajo, predpiše se točna oblika vhodnih podatkov, tabele imajo referenčno integriteto, kar pomeni da ne morete brisati podatkov, ki imajo v povezanih tabelah še zapise. Izdelate lahko profesionalna poročila, ali podatke izvozite v Excel. Do tabel pa lahko dostopa več uporabnikov hkrati, vsak s svojimi delegiranimi pravicami.

Excel, kot najbolj priljubljen tabelarični program vsebuje močno orodje za izdelavo makrojev, ki se pišejo v Visual Basicu nekoliko prirejenemu za Excel. Lahko se izdelajo makroji, ki vam na osnovi vnešenih podatkov samodejno izdelajo tabele z generično vnešenimi podatki, kar vam pri ponavljajočem delu prihrani veliko časa in zmanjša verjetnost za napačne vnose.